Apa kata peserta Singapore Career Coaching?

Sejak kami mula menjalankan coaching pada tahun 2011, ramai peserta sudah mendapat kerjaya yang mereka idamkan.

Jom kita lihat apa kata mereka.

Assalamualaikum, firstly, sy berterima kasih pd coach najib sebab anjurkn program SCC. Program yg sgt berguna kepada newbie yg nk bekerja di S’pore. 

Ilmu yg diberikan sgt bermanfaat, kita diajar drpd A to Z.  Selepas coaching ni, saya pergi sendiri SEORANG DIRI untuk mencari kerja. Alhamdulillah dpt kerja hanya selepas 2 hari coaching.

So anda yg lain, apa tggu lagi?

Rezeki tak datang bergolek. This coaching sangat membantu, yang penting kena ada KESABARAN, KESUNGGUHAN, TINDAKAN & TAWAKAL.

ENCIK FUAEZZIN

Encik Fuaezzen

Assalamualaikum semua. Bagaimana saya mendapatkan pekerjaan pertama dengan gaji lumayan di Singapura hanya dalam tempoh 2 minggu sahaja?

Ianya cukup mengujakan apabila semuanya dimulai dengan langkah pertama saya menyertai program SCC bersama Coach Najib Halim.

Sahut cabaran dan bertindak sekarang untuk masa depan yang lebih terjamin.

Doa
Usaha
Ikhtiar
Tawakkal

Sekian..

Alang

Saya fresh graduate dan teringin bekerja di Singapura. Dah banyak buat research sehingga terjumpa laman web SCC.

Saya buka & research blog ni. Saya rasa ni salah satu kunci atau permulaan saya..so saya join coaching. Alhamdulillah saya memang dapat pencerahan & penerangan yang secukupnya tentang kerjaya di Singapura.

Terima Kasih  kerana memberi panduan dan bimbingan yang betul untuk mencari kerja di Singapura.

TQ coach

Cik Anis

Semasa saya mengikuti kursus personal coaching oleh Encik Najib, saya menimba pelbagai ilmu yg bermanfaat untuk digunakan bagi mencari pekerjaan di Singapura.

Dengan adanya kesemua ilmu-ilmu ini, saya dapat mencari pekerjaan di Singapura dengan cara yang betul dan cepat.

Selain itu, saya juga mendapat banyak galakan serta semangat daripada coach yang tidak putus-putus menasihati saya untuk terus berusaha mendapatkan pekerjaan apabila saya hampir berputus asa dan Alhamdulillah, saya ikut apa yang telah diajar, kini saya telah mendapat pekerjaan di Singapura.

Terima kasih coach.

Encik Razali

Selepas mengikuti kursus bersama En Najib, saya lebih berkeyakinan dan bersemangat serta berazam untuk lebih berdaya saing setanding dengan mereka yang berani untuk mengubah taraf serta persekitaran hidup yg lebih baik.

Yuran yang dikenakan amatlah kecil dengan nilai pengalaman, bimbingan dan tips serta ‘after-sales service’ yang diberikan En Najib bersama team beliau.

Seharusnya program En Najib ini diwar war dan disebarkan agar lebih ramai lagi khususnya anak2 muda kaum melayu dapat buka mata dan minda serta berpeluang bekerja di singapura.

Saya yakin mengatakan anda tidak akan menyesal mengambil kursus ini.

Selamat berubah dan berjaya!

Cik Maria

Program LPKS (nama baru ialah SCC) ni mmg 1 program yg terbaik. Pada saya program ni mmg bagus sbb dia membri kn info dan input yg berguna kpd peserta sepanjang lawatan.

Point yang diberikan juga tepat dan padat. Cara menggunakan pengangkutan awam di sg, cara2 dan tips untuk mencari kerja dan jga serba sedikit bagaimana undang2 di sg. Siapa perlu kita rujuk jika ada sebarang masalah di tempat kerja.

Yang penting program ini memang dikhaskan untuk sesiapa yang ingin mencari kerja di sg tanpa mengunakan khidmat ejen. Jika niat memang ingin bekerja di sg selepas mengikuti program ini dah boleh trus mencari kerja dengan senang ati tanpa ada rasa khawatir atau bimbang.

Encik Rudin

Saya amat berpuas hati cara layanan sepanjang di SG tuan boleh combine kan kami yang baru kenal ni dalam keadaan yang harmoni

Saya berdoa semoga ramai lagi anak melayu kita dapat mencari rezeki di Singapura atas nasihat dan tunjuk ajar dri tuan.

Terima kasih Tuan Najib!! We respect you

Cik Rohana

Bagi saya lawatan LPKS (nama baru ialah SCC) ini wajib diikuti oleh sesiapa sahaja samaada ingin bekerja di Singapura @tidak. 

Teknik yang diajar oleh Encik Najib amat berguna untuk kita mengetahui selok-belok jalan dan peraturan di Singapura.

Saya dan suami amat teruja dengan lawatan ini yg tidak sahaja menjurus kepada pekerjaan tetapi kami dibawa tempat2 menarik di Singapura.

Terima Kasih Encik Najib.

Cik Ana

LPKS (nama baru ialah SCC) adalah suatu lawatan yang menarik ke Singapura, di samping dapat memberi pendedahan mengenai peluang pekerjaan dan proses bekerja di Singapura.

Alhamdulillah, SCC banyak membantu saya dalam mendapatkan pekerjaan di Singapura dan perasaan bekerja di Singapura amat mengujakan dengan pengalaman baru dan gaji yang lebih baik dari di Malaysia.

Encik Aiman

Anda berminat untuk sertai program Singapore Career Coaching?

Boleh dapatkan info di halaman SCC atau terus whatsapp TEAMSCC untuk dapatkan info terkini.

Coach Anda

Najib Halim

Founder of SCC

Singapore Career Coaching

 

Mula bertugas di negara Singa itu pada tahun 2010. Menyedari ramai warga Malaysia ditipu dan ditindas oleh individu / scammer di sana, saya mengambil langkah proaktif untuk membendung gejala tersebut.

Pada tahun 2011, saya daftarkan Think Big Management and Enterprise (Reg.No. JM 0610866-D) bagi menganjurkan Program Bimbingan Kerjaya untuk memberi peluang kepada anak watan bekerja di sana tanpa menghadapi sebarang masalah.

Bimbingan demi bimbingan dijalankan sehinggalah saya telah berjaya menyusun satu silibus ‘Job Hunting Strategy’ yang terbukti memberi impak yang tinggi dan natijahnya ramai alumni berjaya mendapatkan pekerjaan hasil dari program dan khidmat nasihat yang diberikan.