TESTIMONIALS

Sejumlah Kecil Ulasan Dari Para Peserta SCC

Assalamualaikum, firstly, sy berterima kasih pd coach najib sebb anjurkn program SCC. Program yg sgt berguna kepada newbie yg nk bekerja di S’pore. Kita akn diajar step by step drpd imigration johor smpai la s’pore. drpd zero psl s’pore smpai boleh jd expert even satu hari je coaching ni, tp sgt bermanfaat.

Ilmu yg diberikan sgt bermanfaat, kita diajar drpd A to Z. Haa mesti kata tipu kn?? tp ni berdasarkan pengalaman sy, coaching ni sgt membantu, sy first time dtg s’pore, tp lepas coaching ni, sy pergi sendri SEORANG DIRI, sy ulang SEORANG DIRI ye, lepas 2 hari sy pergi sendri s’pore utk cri kje, kenapa lepas 2 hari ? sebb isnin, nk pergi ahad bnyk company tutup, Alhamdulillah dpt kje. LEPAS DUA HARI coaching erkk.

So anda yg lain, apa tggu lagi, Rezeki tk dtg bergolek, bertindak la skrg, This coaching sgt membantu, yang penting kena ada KESABARAN, KESUNGGUHAN, TINDAKAN & TAWAKAL.

MISS SPEAKY (15HB OKT 2016) MISS SPEAKY
(15HB OKT 2016)

Assalamualaikum semua. Bagaimana saya mendapatkan pekerjaan pertama dengan gaji lumayan di Singapura hanya dalam tempoh 2 minggu sahaja???

Ianya cukup mengujakan apabila semuanya dimulai dengan langkah pertama saya menyertai program SCC bersama Coach Najib Halim.

Sahut cabaran dan bertindak sekarang untuk masa depan yang lebih terjamin.

Doa
Usaha
Ikhtiar
Tawakkal

Sekian..

– Zin

ENCIK FUAEZZIN (23HB JUL 2016) ENCIK FUAEZZIN
(23HB JUL 2016)

Assalamualaikum.. Salam hormat kepada semua..
.
Ikhlas pada pandangan saya SCC ni satu coching yang tersangat baik antaranya dapat belajar selok-belok sistem pengangkutan di Sg- (dari tak tahu langsung ‘zero’ boleh upgrade diri ketahap terlebih tahu dan lepas ni nak jalan-jalan sorang sambil-sambil ‘research job’ dah tak takut lagi dah)..
.
Selain tu dapat mempelajari mana yang boleh dan tak boleh didalam sistem undang-undang di Sg juga didalam sistem pekerjaan di Sg- (Bagi saya yang ‘zero’ ni, SCC ni tersangat membantu saya untuk menimba ilmu yang bermanafaat)..
.
Dalam itu, banyak lagi tips-tips juga pandangan yang sangat berguna yang dapat dikongsikan bersama-sama dari SCC coaching didalam mencari kerja di Sg tanpa menggunakan Agency juga perkara-perkara yang lain- (Sangat berguna dan susah nak dapat tips-tips serta pandangan sebegitu)..
.
Terima kasih tidak terhingga kepada coaching Tuan Najib juga Atok kerana sanggup mencurahkan keringat serta tenaga untuk memberi banyak motivasi- (hingga saya dapat mempelajari sesuatu yang baru sewaktu SCC yang lepas)..
.
Semoga Tuan Najib serta team akan lebih sukses dan lebih maju jaya lagi didalam SCC dimasa-masa hadapan untuk terus membantu anak-anak bangsa Melayu.. Terima kasih..

ALANG (BUKAN NAMA SEBENAR) (23HB JUL 2016) ALANG (BUKAN NAMA SEBENAR)
(23HB JUL 2016)

Bagi sy trip ni bukak mata saya tuk lebih berani.. Sy fresh graduated and mmg niat sy nk cari kerja di sngapore tp sy takut sbb sy xtau selok belok sana..sebelum sy tau pasal trip ni mmg sy byk research psl kerja kat sngpore dngn kawan sy tp hati ni mmg takut sbb tmpat orang. Mungkin keinginan n kesungguhan nk cari rezeki ke sana tinggi smpai lah satu hari ni kawan sy share pasal blog Najib Halim.

Sy bukak n research sume psal blog ni and sy rasa ni salh satu kunci atau permulaan sy..so sy join and alhamdulillah sy mmg dpt pncerahan n pnerangn even sblm ni sy byk sgt2 persoalan, takut itu takut ini, n bnyk negatif yg lain. Tapi alhamdulillah dngn trip ni sy smpai jugak singpore n sy nmpk pluang pkrjaan byk, ada rezeki inshaaAllah sy dpt kerja. Even lepas trip ad lagi soalan2 yg ad dlm kpla, tp kwn2 yg lain n pnjelasn coach amat mmbntu..

Sy xtau nk ckp ape lg selain terima Kasih ya Allah kerana memberi keizinan dan rezeki sy or takdir sy join trip ke singpore ni. Tq coach.

CIK NUR HIDAYAH (16HB APR 2016) CIK NUR HIDAYAH
(16HB APR 2016)

Semasa saya mengikuti kursus personal coaching oleh Encik Najib, saya menimba pelbagai ilmu yg bermanfaat untuk digunakan bagi mencari pekerjaan di Singapura seperti cara menggunakan “public transport”, kaedah untuk mencari pekerjaan dengan cara yang cepat serta tanpa membuang masa dan banyak lagi.

Dengan adanya kesemua ilmu-ilmu ini, saya dapat mencari pekerjaan di Singapura dengan cara yang betul dan cepat. Selain itu, saya juga mendapat banyak galakan serta semangat daripada coach yang tidak putus-putus menasihati saya untuk terus berusaha mendapatkan pekerjaan apabila saya hampir berputus asa dan Alhamdulillah, saya ikut apa yang telah diajar, kini saya telah mendapat pekerjaan di Singapura. Terima kasih coach.

CIK ANIS (19HB MAC 2016) CIK ANIS
(19HB MAC 2016)

All the informations given by our coach Najib are beyond my expectations which we really need to pursue our dream and aim to land a job in Singapore. We can’t just listen but experience it yourself with LPKS (nama baru ialah SCC) course itself to believe. It will teach you everything you need to know and all informations you need BY HAND AND PRACTICALLY and not just Theories.

The coach himself will take you by hand on how you can survive and move around in Singapore with their public transport which will build your confidence to explore Singapore by yourself without any HESITATION. Trust me the coaching is worth it to join. It will and does help anyone who wish to pursue their dream to land a job in Singapore. Thanks again to our coach Najib and Atok and happy job hunting in Singapore to all my 30th LPKS colleagues.

ENCIK RAZALI (19HB MAC 2016) ENCIK RAZALI
(19HB MAC 2016)

Selepas mengikuti kursus bersama En Najib, saya lebih berkeyakinan dan bersemangat serta berazam untuk lebih berdaya saing setanding dengan mereka yang berani untuk mengubah taraf serta persekitaran hidup yg lebih baik. Secara peribadi saya mengambil pengalaman ini sebagai lonjakan paradigma bagi diri saya. Terasa amatlah rugi baru sekarang berpeluang mengikuti kursus sebegini.

Yuran yang dikenakan amatlah kecil dengan nilai pengalaman, bimbingan dan tips serta ‘after-sales service’ yang diberikan En Najib bersama team beliau. Seharusnya program En Najib ini diwar war dan disebarkan agar lebih ramai lagi khususnya anak2 muda kaum melayu dapat buka mata dan minda serta berpeluang bekerja di singapura malah ke negara2 luar yg lain yg menawarkan pendapatan yg bukan setakat mampu menampung kos sara diri yang semakin meninggi di negara kita malah angan2 utk hidup selesa di negara sendiri boleh tercapai inshaAllah. Saya yakin mengatakan anda tidak akan menyesal mengambil kursus ini.

Selamat berubah dan berjaya!

CIK ZETI (20HB FEBRUARI 2016) CIK ZETI
(20HB FEBRUARI 2016)

Program LPKS (nama baru ialah SCC) ni mmg 1 program yg terbaik. Pada saya program ni mmg bagus sbb dia membri kn info dan input yg berguna kpd peserta sepanjang lawatan. Point yang diberikan juga tepat dan padat. Cara menggunakan pengangkutan awam di sg, cara2 dan tips untuk mencari kerja dan jga serba sedikit bagaimana undang2 di sg. Siapa perlu kita rujuk jika ada sebarang masalah di tempat kerja.

Yang penting program ini memang dikhaskan untuk sesiapa yang ingin mencari kerja di sg tanpa mengunakan khidmat ejen. Jika niat memang ingin bekerja di sg selepas mengikuti program ini dah boleh trus mencari kerja dengan senang ati tanpa ada rasa khawatir o bimbang.

CIK MARIA (09HB JANUARI 2016) CIK MARIA
(09HB JANUARI 2016)

Saya suke dengan LPKS (nama baru ialah SCC) ni sebab ia adalah satu petunjuk untuk kite dapat kerja di Singapore, coach yang bawa kami ni pun chill & cool yang penting kena semangat kena ada usaha kena ada, apa pun LPKS memang torbaik derrrr gua suke

ENCIK RUDIN (12HB DISEMBER 2015) ENCIK RUDIN
(12HB DISEMBER 2015)

Bg saya coaching..ke singapura hari tu..memang terbaik..dulu nk masuk sg pun takut2…sebab dengar..sikit2 saman…..

Lepas ikut group coaching dgn penerangan yg jelas tentang apa yang kita tak tahu,apa yang boleh dan apa yang x boleh…rasanya x de apa yg kita nk risau masuk sg untuk melancong dan bekerja…thank coach…

ENCIK ZAIFAL YUSOF (28HB NOVEMBER 2015) ENCIK ZAIFAL YUSOF
(28HB NOVEMBER 2015)

Sesi coaching yg best, lengkap, aturan perjalanan yg lancar. Program ini sesuai utk mereka yg ingin mencari kerjaya pertama di Singapura. Best! Best! Best! Coach Najib Halim AWESOME!!

ENCIK KHAIRUL ANUWAR (31HB OKTOBER 2015) ENCIK KHAIRUL ANUWAR
(31HB OKTOBER 2015)

Alhamdullilah dengan penyertaan kami suami isteri dalam LPKS (nama baru ialah SCC) yang lepas, banyak faedah yang kami berdua dapat :

1) Belajar selok-belok sistem pengangkutan di Singapura

2) Mengetahui do’s dan dont’s di dalam sistem pekerjaan di Singapura

3) Banyak tips-tips yang berguna dan penting dikongsi oleh Penganjur LPKS di dalam mencari kerja di Singapura tanpa menggunakan Agensi

4) Bertemu dan berkenalan dengan rakan-rakan dari seluruh Malaysia

Kami berdua sangat teruja dan seronok belajar sesuatu yang baru semasa LPKS yang lepas. Penganjur LPKS mudah mesra, peramah, mudah berkerjasama, suka menolong dan banyak memberi motivasi kepada kami yang kurang atau tiada pengalaman dengan dunia pekerjaan di Singapura.

Semoga En Najib & team akan lebih maju jaya di masa hadapan dan terus menambah nilai kepada anak bangsa Melayu.

 

PUAN FATIAH (19HB SEPTEMBER 2015) PUAN FATIAH
(19HB SEPTEMBER 2015)

Bagi kami lawatan ni sgt mmbntu,, byk yg kami bljr mlalui lawatan ni antara nya bgmana nk naik pengankutan awam dr jb ke Singapore,,,n bnda2 basic yg lain, di mana sblm ni pengetahuan kami nk cri krja kt Singapore tu sikit sgt.

Selain itu, kami juga dpt melihat gaya n cara hdp masyarakat di Singapore melalui pemerhatian kami sepanjang lawatan ini berlangsung. Kami berpendapat bhw lawatan ini membuka peluang yg lbh bsr bg kami utk mndpatkan pkrjaan d sgpore. Selain itu,melalui lawatan ini kami diajar bagaimana cara utk mndpatkn permit pekerjaan di sgapore.

CIK NUR AMALINA (15HB OGOS 2015) CIK NUR AMALINA
(15HB OGOS 2015)

Alhamdulillah selepas mengikuti kursus ini, sedikit sebanyak dapat pengetahuan tentang lawatan ini..seronok dapat kenal kawan2 baru..seronok bila dapat melihat negara orang..dan paling seronok lagi bila saya sendiri telah bekerja di Singapore selepas seminggu mengikuti kursus ini dengan bantuan coach kita…saya sudah…anda bila lagi??

ENCIK TENGKU HASANUDDIN (09HB MEI 2015) ENCIK TENGKU HASANUDDIN
(09HB MEI 2015)

Ni pendapat jujur saya tntg program lpks (nama baru ialah SCC) walaupon saya blum dpt keja..

Program lpks adalah sebuah program yang bagus kerana memberi pendedahan dan peluang kepada individu terutamanya golongan muda yang sedang mencari pekerjaan untuk meluaskan skop pandangan mereka dan melihat potensi Singapore sebagai sebuah negara untuk mencari rezeki. pada pendapat saya juga,program lpks telah membuatkan saya berani mencabar diri untuk mencari pekerjaan di Singapore walaupon saya perempuan.

Susah dapat keja mmg satu lumrah..kat malaysia pon dah ssh tahap petala pe tah lg kt negara org..jd kalau saya x putus asa insyaallah allah akn permudahkan..”ni motivasi tul diri saya tuk terus cari keja kt Singapore”..

So thanks en.najib sbb buka peluang tuk saya belajar masuk singapore..

 

CIK SHARIFAH (14HB MAC 2015) CIK SHARIFAH
(14HB MAC 2015)

Bagus bro…full guided dari hang, all inclusive tips dari cmne nak guna public transport sampaila ke prosedur nak apply working permit…berbaloi la…and paling penting tips and pertanyaan still bleh dpt even after program finish…good job bro…

ENCIK AFFENDI (14HB MAC 2015) ENCIK AFFENDI
(14HB MAC 2015)

Ok utk LPKS (nama baru ialah SCC) mmg trbaik dan tidak di sangka2 tuan mampu guide smua para peserta dan bila msuk didalam group bercampur dgn otai2 yg tidak kedekut ilmu menjdikan para paserta smua sntiasa brfikiran positif dri takot2 menjadi berani,yang penting ketelusan tuan untuk membantu org2 melayu kita utk bekerja disana yg sye respect,saya amat berpuas hati cara layanan sepanjang di SG tuan boleh combine kn kami yg bru kenal ni dlm keadaan yg harmoni dan secara tidak langsung ia mengeratkan silatulrahim antra para peserta,saya berdoa semoga ramai lagi anak melayu kita dpt mencari rezeki di ngra SG atas nasihat dan tunjuk ajar dri tuan,dan sye memanjatkan kesyukuran kpd Allah s.w.t kerana bertemu dgn tuan dan sye akan mendoakan semua ahli2 LPKS didalam keadaan terjaga imannya dan dirahmati slalu dimana sje ia berada, terima kasih Tuan Najib!! We respect you

ENCIK IZHAR NASIR (14HB MAC 2015) ENCIK IZHAR NASIR
(14HB MAC 2015)

Lawatan satu hari tu banyak membantu terutama cara utk kesatu satu tempat sambil dapat tunjuk ajar yg bagus dari Najib macamana nak memulakan kerjaya di Singapore. Terimakasih dari K. Ana.

CIK ROHANA (10HB JAN 2015) CIK ROHANA
(10HB JAN 2015)

Alhamdulillah, program yang merehatkan minda dan menggalakkan kita untuk mempelajari daripada orang yang lebih berpengalaman.

ENCIK ZULHANAFI (10HB JAN 2015) ENCIK ZULHANAFI
(10HB JAN 2015)

Bagi yg mengikuti trip lpks (nama baru ialah SCC), ia menjanjikan 3 pekara, melancong dan pengetahuan menjelajah sekitar singapura serta teknik mencari kerja. We give u a fishing road and u can eat a fish for everyday better than we give u a fish, u can eat only 1 day. Additional, individu nk kerja singapura kena celik it, sana bandaraya serba moden.

ENCIK KHAIRIL HAFIZ (10HB JAN 2015) ENCIK KHAIRIL HAFIZ
(10HB JAN 2015)

Bagi saya lawatan LPKS (nama baru ialah SCC) ini wajib diikuti oleh sesiapa sahaja samaada ingin bekerja di Singapura @tidak. Teknik yang diajar oleh Encik Najib amat berguna untuk kita mengetahui selok-belok jalan dan peraturan di Singapura. Saya dan suami amat teruja dengan lawatan ini yg tidak sahaja menjurus kepada pekerjaan tetapi kami dibawa tempat2 menarik di Singapura. Terima Kasih Encik Najib.

PUAN NORFAIZURA (19HB OKT 2014) PUAN NORFAIZURA
(19HB OKT 2014)

Here is the medium you can fully trust without any doubt.
Cool coach, information up to date, easy to learn, sangat berbaloi.
Saya bagi lima bintang.
Sedikit tips bawaklah camera kalau tak, anda pasti rugi hehe

CIK ANA (19HB OKT 2014) CIK ANA
(19HB OKT 2014)

Terbaik..

ENCIK MUHAMMAD HARIS (10HB OGOS 2014) ENCIK MUHAMMAD HARIS
(10HB OGOS 2014)

Trip Yang Enjoy Dan Relax Dapat Belajar Cara Travel Di Singapore. Dan Mudah Untuk Mencari Kerja Tanpa Ejen. Thorbaik..

ENCIK MUHAMMAD IZZAT SYAKIR (10HB OGOS 2014) ENCIK MUHAMMAD IZZAT SYAKIR
(10HB OGOS 2014)

Saya seronok join trip ni bcoz dapat informasi yang berguna

ENCIK MOHD FAIZ BIN AZIS (10HB OGOS 2014) ENCIK MOHD FAIZ BIN AZIS
(10HB OGOS 2014)

I having been fun to joined this programme.. give such a lot experience and memorable.. would like to join again if this programme upcoming.. nice coaches.. stay and have fun for those new participant…

ENCIK MOHD SARIL ITHNIN (10HB OGOS 2014) ENCIK MOHD SARIL ITHNIN
(10HB OGOS 2014)

Trip ini dapat memberikan input yang sangat berguna untuk memulakan kerjaya di Singapura.Tq admin…

ENCIK MOHAMMAD KHAIRUL BIN NOH (10HB OGOS 2014) ENCIK MOHAMMAD KHAIRUL BIN NOH
(10HB OGOS 2014)

Trip yg menarik…sesuai untuk orang yg tak pernah masuk Singapore… Bagi yg mahu mencuba nasib di Singapore blh lh joint trip ni…jgn pakai resah je…balik naik kerusi roda nanti.

ENCIK ZAIRI (30HB MAC 2014) ENCIK ZAIRI
(30HB MAC 2014)

Sangat menarik saya rasa puas hati dengan trip yang dianjur lpks (nama baru ialah SCC).

ENCIK JOHARI (30HB MAC 2014) ENCIK JOHARI
(30HB MAC 2014)

Berani dalam memimpin bidang yang tidak siapa berikan. Teruskan usaha.

PUAN ZALITA (21HB DISEMBER 2013) PUAN ZALITA
(21HB DISEMBER 2013)

Enjoy the moment.

ENCIK FAUZI (21HB DISEMBER 2013) ENCIK FAUZI
(21HB DISEMBER 2013)

AlhamduliLLAH..dapat pengalaman baru.

ENCIK ALI (21HB DISEMBER 2013) ENCIK ALI
(21HB DISEMBER 2013)

AlhamduliLLAH program lawatan ne sedikit banyak mengajar sya bagaimana cara2 nak dapat atau mencari kerja di sini..apa pun pada siapa yang belum mengikuti program lawatan kerja ne..memang best..dan memberi manfaat yang baik untuk masa depan. Thanks untuk Encik Najib atas segala tunjuk ajar yang diberikan.

CIK LIZA (21HB DISEMBER 2013) CIK LIZA
(21HB DISEMBER 2013)

Program yang amat baik dan berguna untuk rakyat Malaysia manfaatkan. Jika ikut cara yang diberikan akan berhasil dan berguna untuk masa depan.

ENCIK AKMAL (21HB DISEMBER 2013) ENCIK AKMAL
(21HB DISEMBER 2013)

AlhamduliLLAH..dapat pengalaman dan pengetahuan yang berguna setelah mengikuti program tuan..

ENCIK TANUR (21HB DISEMBER 2013) ENCIK TANUR
(21HB DISEMBER 2013)

Dapat pengalaman yang baru iaitu cara2 untuk mendapatkan kerja di Singapura dengan lebih mudah.

ENCIK HAFIZ (12HB OKTOBER 2013) ENCIK HAFIZ
(12HB OKTOBER 2013)

Tidak rugi dan pengalaman yang berbaloi untuk menyertai trip cari kerja ini.

ENCIK ZAHID (12HB OKTOBER 2013) ENCIK ZAHID
(12HB OKTOBER 2013)

 Tq en najib di atas lpks , so nice and happy too, inshallah I will try get job at singapore.

CIK MARINI (12HB OKTOBER 2013) CIK MARINI
(12HB OKTOBER 2013)

Trip LPKS (nama baru ialah SCC) sangat membantu saya dalam mencari kerja di Singapura dan mengenali Singapura.

CIK JUNAIDAH (25HB OGOS 2013) CIK JUNAIDAH
(25HB OGOS 2013)

Memberi banyak TIPS berkenaan cara – cara memohon kerja serta berjalan – jalan di kota Singapura dengan selamat dan tidak sesat. TQ bro..

ENCIK HASNAN (25HB OGOS 2013) ENCIK HASNAN
(25HB OGOS 2013)

OK, cukup puas hati dapat tahu basic untuk masuk Singapore bagi yang tak pernah masuk, tak pernah guna MRT. Banyak maklumat penting untuk berdikari mencari kerja sendiri.

ENCIK ASWAD (25HB OGOS 2013) ENCIK ASWAD
(25HB OGOS 2013)

Suatu program yang cukup baik untuk rakyat Malaysia umumnya. Aturcara program agak santai justeru ia memberi keselesaan peserta untuk bertanya dan meluangkan masa berharga sepanjang lawatan. Patut ada  suatu ‘handout’ untuk setiap peserta untuk dibawa  balik sebagai rujukan masa hadapan.

ENCIK NAJMI  (25HB OGOS 2013) ENCIK NAJMI
(25HB OGOS 2013)

Kursus ini memang berkesanlah…bagi saya memang bagus, dengan bayaran yang memang berpatutan.

ENCIK HASLAM (30HB JUN 2013) ENCIK HASLAM
(30HB JUN 2013)

LPKS (nama baru ialah SCC) adalah suatu lawatan yang menarik ke Singapura, di samping dapat memberi pendedahan mengenai peluang pekerjaan dan proses bekerja di Singapura. LPKS memberi peluang kepada saya bersiar-siar di Singapura dan mendapat banyak maklumat tentang bekerja di Singapura. Pengalaman menyertai LPKS amat menyeronokan kerana dapat ke pelbagai tempat-tempat menarik di Singapura. Alhamdulillah, LPKS banyak membantu saya dalam mendapatkan pekerjaan di Singapura dan perasaan bekerja di Singapura amat mengujakan dengan pengalaman baru dan gaji yang lebih baik dari di Malaysia.

ENCIK MOHD AIMAN (11HB SEPTEMBER 2011) ENCIK MOHD AIMAN
(11HB SEPTEMBER 2011)