Sesi Talk Kerjaya Singapura – PERCUMA!

Jika anda hanya nak dapatkan info awal mengenai kerjaya di Singapura, anda boleh sertai sesi Talk yang kami anjurkan. 

Sudah pasti, ianya percuma untuk anda!

Apa beza Singapore Career Talk (SCT) dengan Singapore Career Coaching (SCC)?

 

 

 

BEZA SCC DAN SCT

Inilah perbezaan antara Program Singapore Career Coaching (SCC) dan Program Singapore Career Talk (SCT) tu..

 

▶️ Yuran:

SCT ni percuma.

SCC ni bayar sekali.

▶️ Keahlian:

SCT ni datang seminar sekali sahaja. Tiada keahlian. Selepas seminar, tiada hubungan dengan coach.

SCC ni ada bimbingan dan keahlian seumur hidup. Selepas SCC, nak watsap dengan Coach setiap hari pun boleh. Jika ada sebarang masalah di Singapura, coach kami boleh turun.

▶️ Ilmu:

SCT ni ilmu yang asas sahaja. Seminar 2 jam. Akan sentuh sedikit sebanyak hal travel, teknik cari kerja, prosedur, undang – undang, scammer dll. Ada sedikit sesi soal – jawab. Itu sahaja. Selepas SCT ni dah boleh cari kerja sendiri.

SCC (basic atau pro) ni ada semua ilmu asas dalam SCT dan termasuk ilmu JOB HUNTING STRATEGY tentang bagaimana mencari jawatan kosong yang tidak diiklankan oleh majikan & agensi pekerjaan. Seperti yang selalu Tuan Najib bagitau, tak semua jawatan kosong diiklankan. Ada lebih 50% jawatan kosong yang tersembunyi dari pengetahuan orang ramai. Inilah ilmu paling “rare” dalam Career Coaching dan paling rumit bagi Coach nak ajar, sebab itu ilmu ni perlu konsultasi dan bimbingan seumur hidup. Sebenarnya mudah je nak guna teknik ni, Tuan NH akan share ilmu ni dalam SCC nanti. Jika menguasai method ni, peserta dah boleh akses jawatan kosong lebih 50% lagi tu. Dalam SCC ni juga coach akan kongsikan Rahsia Temuduga Berjaya.

▶️ Silibus:

SCT tiada silibus yang ditetapkan.

SCC ada silbus yang ditetapkan. Lebih sempurna. Complete gituuu..

▶️ Praktikal:

SCT ni tiada sesi praktikal.

SCC ada sesi praktikal dalam kedua – dua hari.

▶️ JOB CIRCLE:

SCT.. peserta tidak dimasukkan ke dalam Job Circle yang ada temuduga kerja tu.

SCC.. semua peserta akan dimasukkan ke dalam Job Circle. Iaitu satu Group yang buat temuduga kerja.

▶️ METHOD PROVEN

SCT – tiada method atau kaedah mendapatkan kerja yang terbukti berkesan dikongsikan dalam sesi ini.

SCC – kami kongsikan method/kaedah yang terbukti berkesan.

▶️ KEKERAPAN:

SCT ni satu kali setiap tahun.

SCC ni kami buat setiap bulan.

SCT : Percuma

SCC : Berbayar sekali seumur hidup

SCT : Asas

SCC : Lebih mendalam

SCT : Asas

SCC : Asas & Advance

SCT : Soal Jawab

SCC : Bimbingan & Sokongan Seumur Hidup

SCT : Teori sahaja

SCC : Teori & Praktikal

Tarikh & maklumat Singapore Career Talk (SCT) ialah seperti berikut:

29 Disember 2019

Daftar Jam 9.00 Pagi

Lokasi : Dewan Seminar, Tingkat 6, The Aliff Residence, Jalan Tahana, 81200 Johor Bahru, Johor. Sila parking kenderaan anda di luar kawasan premis. Apabila anda sampai di depan Pondok Keselamatan, sila sebutkan password "ADA SEMINAR" dan kemudian pergi ke blok bangunan sebelah kanan iaitu BLOK C. Jika pintu sudah dibuka, sila naik ke tingkat 6 dan seterusnya ke Dewan Serbaguna yang berdinding kaca. Jika pintu bawah blok belum dibuka, sila tunggu ia dibuka oleh pihak kami. Pintu tersebut akan ditutup pada jam 9.45 pagi TEPAT. Peserta yang lewat tidak dibenarkan masuk. Tiada khidmat panggilan telefon atau whatsApp ke pihak kami pada hari tersebut. Harap Maklum.

Durasi : 2-3 jam

Perlu Dibawa: Pen & Buku Nota

Bagaimana pula jika anda terlepas tarikh SCT ni?

Jangan bimbang. Kami akan jalankan sesi talk ini secara berkala. Satu kali setiap tahun. Kembali ke page ini semula untuk semakan tarikh.

Atau boleh whatsapp TEAMSCC untuk dapatkan info terkini mengenai talk.

Coach Anda

Najib Halim

Founder of SCC

Singapore Career Coaching

 

Mula bertugas di negara Singa itu pada tahun 2010. Menyedari ramai warga Malaysia ditipu dan ditindas oleh individu / scammer di sana, saya mengambil langkah proaktif untuk membendung gejala tersebut.

Pada tahun 2011, saya daftarkan Think Big Management and Enterprise (Reg.No. JM 0610866-D) bagi menganjurkan Program Bimbingan Kerjaya untuk memberi peluang kepada anak watan bekerja di sana tanpa menghadapi sebarang masalah.

Bimbingan demi bimbingan dijalankan sehinggalah saya telah berjaya menyusun satu silibus ‘Job Hunting Strategy’ yang terbukti memberi impak yang tinggi dan natijahnya ramai alumni berjaya mendapatkan pekerjaan hasil dari program dan khidmat nasihat yang diberikan.