Dalam Masa 2 Hari, Saya Akan Ajar Anda Cara Untuk Dapatkan Kerja Idaman Di Singapura.

Pssstt, Ini Ialah Teknik Rahsia Yang PROVEN Untuk Mencari ‘Hidden Job’ Di Seluruh Singapura.

Sebelum pergi lebih mendalam, izinkan saya perkenalkan diri terlebih dahulu.

Hai, Saya Najib Halim. 

Saya mula bertugas di negara Singa itu pada tahun 2010. Menyedari ramai warga Malaysia ditipu dan ditindas oleh individu atau scammer di sana, saya mengambil langkah proaktif untuk membendung gejala tersebut.

Pada tahun 2011, saya daftarkan Think Big Management and Enterprise (Reg.No. JM 0610866-D) bagi menganjurkan Program Bimbingan Kerjaya untuk memberi peluang kepada anak watan bekerja di sana tanpa menghadapi sebarang masalah.

Masalah Utama Ketika Mencari Pekerjaan Di Singapura

Berdasarkan statistik, analisis dan pemerhatian saya sejak 2011, berikut ialah masalah yang paling kerap dihadapi oleh rakyat Malaysia semasa mencari kerja di Singapura.

Masalah ini berlaku dari dulu sehingga sekarang, tak pernah selesai. Jadi pastikan anda tidak menghadapi masalah ini nanti.

Ditipu Oleh Scammer

Ini ialah perkara yang paling banyak berlaku. Mereka menjanjikan kerja impian. Setelah mendapat wang mangsa, mereka menghilangkan diri. Ada juga scammer menjadi orang tengah kepada majikan dan agensi pekerjaan yang tidak profesional. Selepas dapat habuan, mereka tak peduli lagi bagaimana pekerja itu diperlakukan.

Tak Jumpa Kerja Yang Sesuai

Berjalan berminggu – minggu di Singapura tetapi tak juga jumpa kerja yang diidamkan. Alang-alang dah masuk Singapura, mesti nak cari kerja yang bagus. Takkan nak jadi tukang sapu je kan?

Tak Ada Ilmu

Bila tak ada bimbingan, semuanya kelam kabut. Nak masuk Singapura pun tak reti, nak mula cari kerja pun tak tahu di mana.  Jangan ketawa jika saya beritahu bahawa ramai orang sesat di Singapura walaupun ianya negara yang kecil.

Terikat Dengan Agensi

Ramai orang menggunakan khidmat agensi pekerjaan. Sebenarnya tak semua agensi yang menguntungkan pekerja. Ada agensi yang mengenakan caj ribuan RM selama beberapa bulan. Sudahlah diberinya kerja yang teruk, gaji ciput, pasport pula ditahan hingga semua hutang dibayar. Tak boleh lari beb! Berbaloi ke?

Tak Bebas Buat Keputusan

Kebanyakan warga Malaysia yang bekerja di Singapura bukan atas pilihan mereka sendiri tetapi dicadangkan oleh agensi pekerjaan. Walaupun tak minat, terpaksa juga bekerja. Tiada pilihan, tidak boleh buat keputusan sendiri.

Hidden Job

Ramai orang tak tahu bahawa terdapat 90% lagi jawatan kosong yang ada KUOTA untuk warga Malaysia yang tidak diiklankan kepada orang awam. Terlalu banyak kerja kosong tetapi orang tidak tahu (kebanyakan warga Malaysia dan Singapura sendiri pun tak tahu hal ini walaupun mereka sudah biasa bekerja di sana).

Setelah beberapa kali berfikir & berbincang, akhirnya saya mengambil keputusan untuk membantu golongan yang tertindas ini.

Memperkenalkan….

Singapore Career Coaching (SCC)

Pada tahun 2011, saya mewujudkan syarikat THINK BIG MANAGEMENT AND ENTERPRISE untuk memberikan bimbingan seumur hidup kepada warga Malaysia untuk mendapatkan kerjaya idaman mereka di Singapura (termasuk anda).

  • Peserta Berpuas Hati 98% 98%
  • Ilmu & Bimbingan Yang diberi 97% 97%
  • Praktikal & Proven 99% 99%
  • Mudah Difahami & Jelas 96% 96%

Sesi Coaching

Peserta

Apa Yang Anda Akan Pelajari Dalam Program Singapore Career Coaching Ni?

Singapore Career Coaching (SCC) ialah program yang berlangsung selama 2 hari. Saya akan terangkan secara ringkas mengenai modul & ilmu yang anda akan terima dalam program ini. 

(Ini hanya pelan asas modul, perubahan mungkin akan berlaku semasa situasi sebenar nanti)

 

Singapore Career Coaching (SCC) akan menjadi coaching terakhir anda sebelum mendapatkan kerjaya idaman di Singapura (of course kena usaha juga la yeee).

Tak perlu pergi kelas lain dah. Habis je seminar, keesokan harinya anda boleh terus pergi cari kerja & mula bekerja di Singapura. 

(Ini serius! Ramai peserta SCC dah dapat kerja pada hari ketiga. Pergi cari terus jumpa kerja idaman. Fuhhh~ Opps, bergantung pada usaha peserta juga tau)

 

Apa Kelebihan Sertai Singapore Career Coaching (SCC) Ni?

Program ini sudah berjalan sejak 2011 dan sudah mencecah edisi ke 70 (Januari 2019).

Sudah pasti anda akan menerima pelbagai kelebihan selepas menyertai program ini.

Belajar Sekali Sahaja Seumur Hidup

Ilmu yang anda akan terima nanti ialah ilmu yang proven (terbukti) dan sangat berguna. Anda boleh pakai ilmu tersebut berulang kali sehingga anda dapat kerja idaman di Singapura. Bayar sekali sahaja seumur hidup.

Interview Khas (BONUS)

Setiap kali sesi seminar, kami akan sediakan temuduga tertutup khas untuk anda sahaja. Semua agensi yang terlibat sudah dipilih oleh kami sendiri. Sudah tentulah kami pilih agensi pekerjaan yang tak potong gaji dan tak tahan pasport anda.

Teknik Rahsia

Tak ramai orang tahu teknik yang anda akan belajar dalam program nanti. Malah kebanyakan warga Singapura sendiri pun tak pernah tahu tentang ni. Hanya untuk peserta SCC sahaja.

Lifetime Coaching

Jika kali pertama hadir seminar masih tak faham dan tak jumpa kerja idaman, anda masih boleh hadir beratus kali seminar dan berhubung dengan saya melalui call, whatsapp, facebook group, perjumpaan dan sebagainya untuk dapatkan bantuan. Ianya seumur hidup.

200% Jaminan Kerja

Kami jamin anda akan mendapat ‘sebarang pekerjaan’ apabila menggunakan ilmu dan nasihat kami dalam tempoh 90 hari. Malah, ada peserta kami sebelum ini dapat kerja sehari selepas seminar. Jika anda gagal dapatkan ‘sebarang kerja’ dalam tempoh ini, kami akan pulangkan wang anda. Bukan itu saja, kami juga akan gandakan wang anda sekali ganda.

Dalam program SCC ni, anda dah siap diajar praktikal. Anda akan belajar segalanya berkenaan kerjaya di Singapura. Tak perlu lagi susah payah nak cari ejen atau agensi yang mungkin mempunyai niat tidak baik (scammer).

Apa Kata Peserta Program SCC?

Sejak kami mula menjalankan coaching pada tahun 2011, ramai peserta sudah mendapat kerjaya yang mereka idamkan.

Jom kita lihat apa kata mereka.

Assalamualaikum, firstly, sy berterima kasih pd coach najib sebab anjurkn program SCC. Program yg sgt berguna kepada newbie yg nk bekerja di S’pore. 

Ilmu yg diberikan sgt bermanfaat, kita diajar drpd A to Z.  Selepas coaching ni, saya pergi sendiri SEORANG DIRI untuk mencari kerja. Alhamdulillah dpt kerja hanya selepas 2 hari coaching.

So anda yg lain, apa tggu lagi?

Rezeki tak datang bergolek. This coaching sangat membantu, yang penting kena ada KESABARAN, KESUNGGUHAN, TINDAKAN & TAWAKAL.

ENCIK FUAEZZIN

Encik Fuaezzen

Assalamualaikum semua. Bagaimana saya mendapatkan pekerjaan pertama dengan gaji lumayan di Singapura hanya dalam tempoh 2 minggu sahaja?

Ianya cukup mengujakan apabila semuanya dimulai dengan langkah pertama saya menyertai program SCC bersama Coach Najib Halim.

Sahut cabaran dan bertindak sekarang untuk masa depan yang lebih terjamin.

Doa
Usaha
Ikhtiar
Tawakkal

Sekian..

Alang

Saya fresh graduate dan teringin bekerja di Singapura. Dah banyak buat research sehingga terjumpa laman web SCC.

Saya buka & research blog ni. Saya rasa ni salah satu kunci atau permulaan saya..so saya join coaching. Alhamdulillah saya memang dapat pencerahan & penerangan yang secukupnya tentang kerjaya di Singapura.

Terima Kasih  kerana memberi panduan dan bimbingan yang betul untuk mencari kerja di Singapura.

TQ coach

Cik Anis

Bila Seminar Ni Akan Dijalankan?

Berikut ialah proses yang anda akan lalui untuk sertai seminar Singapore Career Coahing ni.

Pilih Pakej

Anda boleh pilih pakej sama ada nak sertai pakej SCC Basic atau SCC Pro. Harga berbeza setiap pakej.

Group atau Personal

Jika sudah pilih pakej, anda perlu pilih nak sesi coaching secara Group (bersama peserta lain) atau secara Personal (1 peserta + 1 Coach). Harga berbeza.

Pilih Tarikh

Anda boleh pilih tarikh seminar yang anda nak sertai. Tarikh seminar di bawah page ini adalah untuk sesi Group.

Hadiri Seminar

Anda perlu hadirkan diri ke lokasi yang diberikan.

Seminar SCC dijalankan selama 2 hari pada setiap bulan. Ya, setiap bulan kami akan jalankan seminar dan bawa anda pergi mencari kerja di Singapura.

Berikut ialah tarikh seminar sesi Group yang sudah ada dalam perancangan. Tarikh kedua – dua pakej (SCC Basic dan SCC Pro) ini berjalan serentak. Walaubagaimanapun, tarikh ini akan ditukar dari semasa ke semasa berdasarkan situasi semasa. Sila semak semula tarikh di laman web ini 7 hari sebelum seminar.

(Untuk dapatkan pengesahan tarikh, sila hubungi team SCC melalui whatsapp)

 

Tarikh : 12 – 13 Januari 2019

Lokasi : Johor Bahru & Singapura

Tarikh : 9 – 10 Februari 2019

Lokasi : Johor Bahru & Singapura

Tarikh : 9 – 10 Mac 2019

Lokasi : Johor Bahru & Singapura

Tarikh : Akan dikemaskini

Lokasi : Johor Bahru & Singapura

Tarikh : Akan dikemaskini

Lokasi : Johor Bahru & Singapura

Tarikh : Akan dikemaskini

Lokasi : Johor Bahru & Singapura

Tarikh : Akan dikemaskini

Lokasi : Johor Bahru & Singapura

Tarikh : Akan dikemaskini

Lokasi : Johor Bahru & Singapura

Tarikh : Akan dikemaskini

Lokasi : Johor Bahru & Singapura

Tarikh : Akan dikemaskini

Lokasi : Johor Bahru & Singapura

Tarikh : Akan dikemaskini

Lokasi : Johor Bahru & Singapura

Tarikh : Akan dikemaskini

Lokasi : Johor Bahru & Singapura

* Semua pindaan tarikh bergantung kepada pengurusan seminar. Sebarang perubahan tarikh akan dikemaskini tujuh (7) hari sebelum seminar dalam website ini di bahagian ini tanpa sebarang notis.

Apa Syarat Kelayakan & Berapa Harga Yuran Program SCC?

Sebelum sertai seminar SCC ni, pastikan anda menepati syarat kelayakan ni dulu ye.

Kegagalan anda menepati syarat ini akan menyebabkan anda tidak boleh mendapatkan kerjaya di Singapura.

Warganegara Malaysia

Peserta perlu mempunyai warganegara Malaysia

Sihat Tubuh Badan

Nak kerja di Singapura mesti mempunyai tubuh badan yang sihat 

Komunikasi

Its okay, anda tak pandai English pun masih boleh sertai program ni. Ada kerja yang sesuai untuk anda.

Passport Antarabangsa

Wajib ada passport sendiri untuk pergi ke Singapura semasa program berlangsung.

Umur Yang Sesuai

Semua yang berusia 18-58 tahun boleh sertai (kecuali bumiputra lelaki yang lahir di Sabah Sarawak perlu berumur 35 tahun ke atas)

Kebenaran Ibu Bapa

Bagi yang masih dibawah jagaan ibu bapa, pastikan anda mendapat kebenaran mereka terlebih dahulu.

Seminar & program SCC ni proven. Hampir 80% peserta dah berjaya dapat kerja idaman mereka melalui teknik & strategi yang ditunjukkan.

(baki 20% tu tak bertindak, lepas seminar balik tidur & lebih suka bekerja di Malaysia)

Program SCC mempunyai 2 pilihan pakej

Coach Anda

Najib Halim

Founder of SCC

Singapore Career Coaching

 

Mula bertugas di negara Singa itu pada tahun 2010. Menyedari ramai warga Malaysia ditipu dan ditindas oleh individu / scammer di sana, saya mengambil langkah proaktif untuk membendung gejala tersebut.

Pada tahun 2011, saya daftarkan Think Big Management and Enterprise (Reg.No. JM 0610866-D) bagi menganjurkan Program Bimbingan Kerjaya untuk memberi peluang kepada anak watan bekerja di sana tanpa menghadapi sebarang masalah.

Bimbingan demi bimbingan dijalankan sehinggalah saya telah berjaya menyusun satu silibus ‘Job Hunting Strategy’ yang terbukti memberi impak yang tinggi dan natijahnya ramai alumni berjaya mendapatkan pekerjaan hasil dari program dan khidmat nasihat yang diberikan.